Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Chocolade truffels met passievrucht


  • Ingredienten:
350 gram melkchocolade
50 gram cacaopoeder
10 passievruchten
50 gram boter
20 gram acacia honing
  • Beschrijving:
Snij de passievruchten doormidden en lepel het vruchtvlees eruit en doe dit in een zeef op kom. Met behulp van een garde goed in de zeef kloppen en het maximum aan sap opvangen.
Doe de in stukjes gebroken chocolade in een schaaltje
Doe de honing in een steelpannetje en voeg het sap van de passievruchten toe en breng dit al roerend aan de kook.
Giet dan dit mengsel op de chocolade en roer voorzichtig met een garde totdat de chocolade is gesmolten (roer van het midden uit langzaam naar buiten) Het mengsel moet glad, smeuig en glimmend worden.
Voeg dan de in stukjes gesneden boter (op kamertemperatuur) toe en laat de boter in het mengsel smelten, roer tenslotte het mengsel voorzichtig nog even door.
Bedek een bakplaat of vierkante schaal met bakpapier en giet het mengsel hierop uit en zorg dat er een mooi glad oppervlak ontstaat.
Plaats de schaal of bakplaat afgedekt met folie 3 uur in de koelkast.
Haal de chocolade van de bakplaat of schaal en snij met behulp van een scherp mes rechthoekige reepjes (3 x 1,5cm).
Rol de reepjes dan door de cacaopoeder en leg de truffels op een schaal en dek deze af met folie en plaats dit in de koelkast.

Reacties op Chocolade truffels met passievrucht

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: