Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Aalbessensorbetijs


  • Ingredienten:
100 gr. suiker * 1 eetl. citroensap * 500 gr. aalbessen * evt. poedersuiker * 1 takje kruizemunt
  • Beschrijving:
In steelpan 1 dl. water en suiker doen. Al roerende aan de kook brengen. Op zacht vuur suiker laten oplossen. Dan op hoog vuur 2 min. laten koken. In 30 min. koud laten worden. Intussen in zeef aalbessen afspoelen. Met vork boven kom van steeltjes rissen. Citroensap door suikerstroopje roeren. In mengbeker aalbessen met suikerstroopje pureren. Boven diepvriesdoos van 1,5 ltr. zeven. Evt. poedersuiker erdoor roeren als mengsel niet zoeg genoeg is. Mengsel moet iets te zoet smaken. In diepvriezer in 4 uur laten bevriezen. Na 1 uur met garde sorbetijs goed door elkaar kloppen. Tussentijds in 2 uur 4x doorroeren.Sorbetijs uit diepvriezer nemen en in 15 min. iets zacht laten worden. M.b.v. eetlepel 3 "eivormige" bolletjes aalbessensorbetijs op bord scheppen. Garneren met enkele blaadjes munt. Op zelfde manier nog 3 bordjes opmaken. Rest van sorbetijs terugdoen in diepvriezer.

Reacties op Aalbessensorbetijs

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: