Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Amandelspijspeertjes


  • Ingredienten:
250 g blanke amandelen

ca. 280 g poedersuiker

1 eetlepel Cointreau (of andere sinaasappellikeur)

2 1/2 eetlepel Metaxa (of vieux)

ca. 20 kruidnagels
  • Beschrijving:
(MOET EEN DAG VAN TEVOREN!!!): Amandelen in keukenmachine poederfijn malen. Amandelpoeder in metalen kom doen. Toevoegen: 250 g poedersuiker, 1 à 2 eetlepels water, Cointreau en Metaxa. Goed door elkaar mengen tot egaal, samenhangend mengsel. Amandelpasta tot bal vormen en in plasticfolie wikkelen. In koelkast een dag laten rusten.Telkens 1 theelepel amandelpasta van bal scheppen en daarvan klein peertje vormen; rest verpakt bewaren. Kruidnagels als steeltjes in peertjes steken. Peertjes uitspreiden op schone theedoek en rest van poedersuiker erover zeven. Peertjes halverwege keren. Tot gebruik in goed sluitende doos of trommel bewaren.

Reacties op Amandelspijspeertjes

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: