Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Warm appeltaartje van filodeeg met kaneelijs


  • Ingredienten:
5 vellen filodeeg,

Kaneelijs, 100 gram gesmolten boter,poedersuiker, 200 ml. witte dessertwijn, 1 vanillestokje, 1 sinaasappel in schijven, 4 appelen (Elstar), 1 eetlepel honing.
  • Beschrijving:
Verwarm de oven voor op 200 graden C., Steek uit elk vel filodeeg vier rondjes van 12 cm. doorsnee.Bestrijk de rondjes met de gesmolten boter en stapel er steeds vijf op elkaar.Bestuif de stapeltjes met poedersuiker en bak ze in ca. 6 minuten in de oven half gaar.Neem ze uit de oven.Breng de dessertwijn met het opengesneden vanillestokje en drie schijven van de sinaasappel aan de kook.Snijd de appels in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de partjes in dunne schijven. Pocheer(dus garen in niet kokende vloeistof!) de appels drie a vier minuten in de wijn; ze moeten knapperig blijven.Schik de appelschijfjes in cirkelvorm op het filodeeg,bestuif ze met poedersuiker.Laat de appeltaartjes in de oven in ca. 8 minuten goudbruin worden.Kook het gezeefde pocheervocht in en roer er een beetje honing door.Zet op vier borden aan een kant een nog lauw appeltaartje en schep een bol kaneelijs aan de andere kant.Giet er een beetje honingsaus rondom.

Reacties op Warm appeltaartje van filodeeg met kaneelijs

  • coos(6 nov 2011 @ 20:38)
    ga dit recept zeker uitproberen met de kerst, lijkt me lekker
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: