Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Cheesecake


  • Ingredienten:
voor de bodem: 160g bloem, 80g boter, +/- 80g suiker, zout, 100g witte chocola
Voor de vulling: 400g monchou, 200g mascarpone, 3 zakjes vanillesuiker, 100g witte chocolade, 2 el rietsuiker, 2 blaadjes gelatine, citroensap
voor de garnering: 1 bakje bramen, 1 bakje bosbessen, 3 blaadjes gelatine
  • Beschrijving:
Bodem: meng de bloem met de suiker en een snufje zout, en de boter. Kneed dit tot kruimeldeeg. Bekleed hiermee de bodem van de springvorm. Zet dit in een voorverwarmde oven van 180graden 30 min.
Vulling: Meng de monchou, de mascarpone, de vanillesuiker en een beetje citroensap. Los de gelatine op in 1dl water. Voeg hierbij de 2 el suiker en los dit op. Vervolgens ongeveer 100 g witte chocolade, blokje voor blokje hierin smelten. Dit langzaam door het monchoumengsel roeren. Vervolgens als de bodem klaar is, uit de oven halen en terwijl deze nog warm is, de rest van de chocolade hierover verdelen en laten smelten. Zodat er een mooie laag chocola over de bodem komt. Dit even laten afkoelen en dan het kaasmengsel hierover verdelen en gladstrijken.
garnering: de bramen en bessen wassen en koken. Vervolgens de gelatine hierin oplossen en even laten afkoelen. Dit mengsel over de cheesecake verdelen en in de koelkast wegzetten op op te stijven. Min 2 uur.

Reacties op Cheesecake

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: