Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Aardbeienpudding


  • Ingredienten:
1 kilo geurige kleine aardbeien * 15 blaadjes gelatine, waaronder 4 rode * sap van 2 citroenen * 80 gr. suiker of minder suiker met zoetstof * evt. 6-8 eetl. bessenlikeur of kirsch
  • Beschrijving:
Zet de puddingvorm, gevuld met zeer koud water, in de koelkast. Was de aardbeien zeer goed, hou een aantal van de mooiste aardbeien apart en wrijf de rest door de zeef of gebruik daarvoor de mixer. Week de gelatineblaadjes in veel koud water. Breng in een kleine steelpan 1,5 dl. water bijna aan de kook. Knijp de gelatine uit en los die zeer goed op in het water, maar laat dat vooral niet koken. Neem de steelpan van het fornuis, doe het citroensap bij de opgeloste gelatine en laat de vloeistof bekoelen. Strooi de suiker op het aardbeienmoes en roer daar de opgeloste gelatine met citroensap door, evt. met de likeur. Zet de kom in de koelkast en laat het puddingmengsel onder af en toe omscheppen gelei-achtig worden. Schud de puddingvorm goed leeg en schep er het puddingmengsel in. Droog de apart gezette aardbeien op keukenpapier, verwijder desgewenst de kroontjes. Maak, als de pudding stevig is geworden, ca. 2 uur later, deze met de steel van een lepel langs de rand van de vorm los. Spoel de puddingschotel met water om - de pudding is dan nog naar het midden van de schotel te verplaatsen - en leg de schotel omgekeerd op de vorm. Keer de vorm en de schotel tegelijk om en verwijder de vorm. Laat de pudding niet makkelijk los uit de vorm, schud dan niet, maar hou de vorm tot de rand enkele ogenblikken in goed warm water. Garneer de pudding met de apart gehouden aardbeien.

Reacties op Aardbeienpudding

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: