Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Catalaans roomijs met mascarpone


  • Ingredienten:
3 dl melk
2 kaneelstokjes
3 repen citroenschil
3 repen sinaasappelschil
4 eierdooiers
175 g suiker
250 g mascarpone
Afwerking:
gekonfijte kumquats
  • Beschrijving:
Doe de melk in een pan. Voeg de kaneelstokjes en citrusschillen toe en breng aan de kook. Haal van het vuur en laat een halfuur trekken.Meng de eierdooiers met 125 g suiker en voeg al roerend de warme melk toe.
Laat het mengsel op een laag vuur al roerend indikken. Klop er met een elektrische mixer de mascarpone door en zet koel weg. Doe de resterende suiker in een pan en kook op een middelhoog vuur tot karamel.
Giet uit op een bakplaat bedekt met siliconepapier en laat afkoelen. Maal de karamel grof. Zeef de karamel zodat alleen de grove stukken overblijven.
Draai de mascarponeroom tot ijs en voeg halverwege drie vierde van de karamel toe.

Reacties op Catalaans roomijs met mascarpone

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: