Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Appelflensjes


  • Ingredienten:
50 gram bloem - snufje zout - 1 ei - 0,75 dl melk - 0,6 dl water - 1 eetlepel boter - zonnebloemolie om te bakken - kaneel suiker - partjes citroen - Voor de vulling : 1 1/2 eetlepel boter - 225 gram handappels - 2 theelepels kristalsuiker - 1/4 theelepel kaneel
  • Beschrijving:
Klop het ei los. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in langwerpige stukken. Smelt de boter voor de vulling in een zware koekenpan. Doe de appels, suiker en kaneel in de pan zodra het schuim wegtrekt. Bak onder af en toe roeren de stukjes in 10 minuten zacht en goudbruin. Neem de stukjes appel uit de pan en houd ze warm. Zeef de bloem met het zout boven een mengkom en maak een kuiltje in het midden. Voeg het ei toe en roer de bloem er geleidelijk doorheen. Meng het water met de melk en voeg het langzaam aan het mengsel toe en blijf kloppen tot er een glad beslag ontstaat. Smelt de boter en roer het door het beslag.Verhit 2 theelepels olie in een kleine koekenpan. Giet 2 eetlepels beslag in de pan en maak een draaiende beweging met de pan, zodat de bodem gelijkmatig bedekt wordt. Bak het flensje tot de onderkant goudbruin is, draai het om en bak de andere kant. Neem het flensje uit de pan en houd het warm. Herhaal dit met het overige beslag tot het op is. Verdeel de appelvulling over de flensjes en rol ze op. Bestrooi ze met kaneel.

Reacties op Appelflensjes

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: