Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Bevroren frambozenmousse


  • Ingredienten:
350 gram frambozen - 150 gram frambozen om te serveren - 3 eetlepels poedersuiker - 2 eiwitten - 1/4 theelepel bakpoeder - 90 gram kristalsuiker - 1 1/2 eetlepel citroensap - 2 1/2 dl slagroom - 1 theelepel frambozenlikeur of sinaasappelsap - muntblaadjes om te garneren
  • Beschrijving:
Pureer de frambozen in een keukenmachine tot
een zacht mengsel en druk dat door een zeef
Schenk 1/3 van de puree in een kleine kom
en roer er de suiker door
Zet de kom afgedekt in de ijskast
Bewaar de overgebleven puree
Vul een steelpan tot de helft met heet
water en zet deze op laag vuur
het mag niet koken
Meng het eiwit, bakpoeder, suiker en
citroensap in een hittebestendige kom die
in de steelpan past zonder het water te raken
Roer met de mixer op middelhoge snelheid
tot de garden sporen achterlaten op
de bodem van de schaal
Mix dan 7 minuten op hoge snelheid tot
het mengsel dik is en pieken vormt



Haal de kom uit de pan en blijf nog 3 minuten
mixen tot het mengsel is afgekoeld
Spatel de resterende frambozenpuree erdoor
Klop de room tot zich zachte pieken vormen
en spatel hem met de likeur of het sap
door het mengsel
Schep de massa in een ringvorm van 1 1/2 liter
en zet de afgedekte vorm
tenminste 4 uurin de vriezer



Dompel de vorm in warm water
Zet hem omgekeerd op een plat bord
Haal de vorm eraf, leg de frambozen
middenin, versier de mousse met munt en
serveer met de koude puree

Reacties op Bevroren frambozenmousse

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: