Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Bevroren frambozenkoffieterrine


  • Ingredienten:
2 eetlepels gearomatiseerde gemalen koffie * 2/5 dl melk * 4 eieren * 50 gram witte basterdsuiker * 2 eetlepels tarwebloem * 1/5 dl slagroom * 150 gram witte chocolade * 115 gram frambozen.
  • Beschrijving:
Bekleed een cakevorm van 1/5 liter met plasticfolie en zet hem in de vriezer. Doe de koffie in een kan. Verwarm 1 dl melk tot hij bijna kookt en giet dit over de koffie. Laat de melk intrekken. Meng de eierdooiers, de suiker en de bloem in een steelpan en klop de resterende melk en room erdoor. Breng alles al roerend aan de kook tot u een gebonden massa hebt. Verdeel het warme mengsel over twee schalen, voeg bij een de witte chocolade toe en roer tot hij is gesmolten. Zeef het koffiemengsel boven de andere schaal en roer goed. Laat alles afkoelen en roer af en toe. Klop twee eiwitten stijf. Spatel ze door de koffiecustard, schep het mengsel in het cakeblik en zet het minimaal 30 minuten in de vriezer. Klop het resterende eiwit op. Spatel ze met de frambozen door het chocolade mengsel. Schep de chocolademix in het cakeblik, strijk de bovenkant glad en zet dit 4 uur in de vriezer. Zet de terrine ondersteboven op een langwerpige schaal, til de cakevorm omhoog en verwijder de plasticfolie. Bedek met chocoladeschaafsel en cacaopoeder.

Reacties op Bevroren frambozenkoffieterrine

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: