Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Bevroren frambozenmousse


  • Ingredienten:
350 gram frambozen * 150 gram frambozen om te garneren * 3 eetlepels poedersuiker * 2 eiwitten * 1/4 theelepel bakpoeder * 90 gram suiker * 1 1/2 eetlepels citroensap * 1 theelepel frambozenlikeur of sinaasappelsap * Wat muntblaadjes voor de garnering.
  • Beschrijving:
Pureer de frambozen in een keukenmachine tot een zacht mengsel en druk dat door een zeef. Schenk een derde van de puree in een kleine kom en roer de suiker erdoor. Zet de schaal in de koelkast. Bewaar de overgebleven puree. Vul een steelpan tot de helft met heet water en zet deze op een laag vuur. Meng eiwit, bakpoeder, suiker en citroensap in een hittebestendige kom die in de steelpan past zonder het water te raken. Roer met een mixer op middelhoge snelheid tot de garden sporen achterlaten op de bodem van de schaal. Mix dan 7 minuten op hoge snelheid tot het mengsel dik is en pieken vormt. Haal de kom van de pan en blijf nog 2-3 minuten mixen tot het mengsel is afgekoeld. Spatel de resterende frambozenpuree erdoor. Klop de room tot zich zachte pieken vormen en spatel hem met de likeur of het sap van door het mengsel. Schep de massa een ringvorm van 1/5 liter en zet de afgedekte vorm tenminste 4 uur in de vriezer. Dompel de vorm in warm water. Zet hem omgekeerd op een plat bord. Haal de vorm eraf, leg de frambozen middenin, versier de mousse met munt en serveer de koude puree.

Reacties op Bevroren frambozenmousse

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: