Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Yoghurtbavarois met bosvruchtensaus


  • Ingredienten:
300 gram diepvries bosvruchten - 3 blaadjes witte gelatine - 4 eetlepels volle melk - 250 ml ijskoude volle yoghurt - 125 ml slagroom - 125 gram fijne kristalsuiker - 2 eetlepels citroensap
  • Beschrijving:
Voorbereiden kan minstens 4 uur tevoren. Laat de bosvruchten in de doos in 3 uur ontdooien. Week de gelatine 5 minuten in koud water. Verwarm de melk en los de gelatine erin op. Laat de melk ietsjes afkoelen. Schenk de yoghurt in een kom en klop het melk-gelatinemengsel erdoor. Klop in een andere kom de slagroom met 75 gram suiker lobbig. Schep de slagroom voorzichtig door het yoghurtmengsel. Verdeel het mengsel over 4 coupes. Dek de coupes af met plasticfolie en laat de bavarois in 3 uur in de ijskast opstijven. Pureer het merendeel van de bosvruchten met 50 gram suiker en citroensap in de keukenmachine. Wrijf de fruitpuree met de bolle kant van een lepel door de zeef, zodat de pitjes achterblijven. Meng de saus met de achtergebleven vruchten en zet ze afgedekt tot gebruik in de ijskast.Neem de bavarois en saus uit de ijskast. Schenk de saus over de bavarois en serveer.

Reacties op Yoghurtbavarois met bosvruchtensaus

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: