Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Appelgeleitaartje met romige saus van dessertwijn


  • Ingredienten:
5 blaadjes gelatine; 2 appels (Elstar); 1 eetlepel citroensap; 3 1/2 dl appelsap; 1/2 theelepel (versgemalen) gemengde peper; 1 dl dessertwijn; 1 el suiker; 2 zakjes vannillesuiker; 1 bekertje creme fraiche (125 ml)
  • Beschrijving:
Gelatine 5 minuten in koud water weken. Intussen appels schillen. Met kaasschaaf appel tot op klokhuis in dunne plakjes schaven. Appel besprenkelen met citroensap. In steelpan appelsap aan de kook brengen. Gelatine van vuur af erdoor roeren. Op smaak brengen met peper. In timbaaltjes dun laagje gelei schenken. 1/3 Deel van appel in timbaaltjes leggen. 1/3 Deel van gelei erop scheppen. Op dezelfde wijze nog twee laagjes maken. Eindigen met geleilaagje. Taartje ca. 4 uur in de koelkast laten opstijven. Intussen wijn aan de kook brengen. Suiker en vanillesuiker erdoor roeren. Creme fraiche erdoor roeren en ca. 1/2 minuut zachtjes laten koken.Met mesje rand van timbaaltjes lossnijden. Bordjes op timbaaltjes leggen, samen keren en taartjes uit vormpjes laten glijden. Saus opnieuw verwarmen en op elk bord 4 eetlepels saus om taartje heen scheppen.

Reacties op Appelgeleitaartje met romige saus van dessertwijn

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: