Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Aardbeientiramisu


  • Ingredienten:
125 gr aardbeien100 ml aardbeienlikeur50 ml zoete witte wijn2 eieren1,5 el basterdsuiker150 ml slagroom1,5 blaadje gelatine250 gr mascarpone100 gr lange vingers50 gr witte choclade50 gr chocolade
  • Beschrijving:
Maak de aardbeien schoon en snij ze in plakjes. Meng de wijn en de likeur. Klop de slagroom stijf en laat die in de koelkast verder opstijven. Splits de eieren en klop de dooiers met de suiker lichtgeel, dik en romig. Klop de eiwitten in een schone vetvrije kom, voeg er als het bijna stijf is een el suiker aan toe en klop dan verder. Week de gelatine 5 minuten in koud water. Verwarm intussen 3 el van het wijnlikeurmengsel en los de goed uitgeknepen gelatine hierin op. Klop de mascarpone met een garde los en roer het gelatinemengsel erdoor. Spatel het dooiermengsel, de slagroom en als laatste de eiwitten erdoor. Schenk een kwart van het mascarponemengsel in een glazen schaal. Doop 1/3 deel van de lange vingers in het wijnmengsel en verdeel ze over de schaal. Verdeel daar 1/3 deel van de aardbeien over. Doe dit 2 keer. Smelt voor de laaatste laag au bain marie witte en pure chocola en doop daarin de overige lange vingers. Laat ze afkoelen en leg ze om en om.

Reacties op Aardbeientiramisu

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: