Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Amandelpeer met zabaglione


  • Ingredienten:
4 grote handperen
2 dl droge witte wijn
7 eetlepels suiker
3 cm pijpkaneel
2 kruidnagels
2 eierdooiers
5 eetlepels Marsalawijn
2 eetlepels geroosterd amandelschaafsel
  • Beschrijving:
Schil de peren, laat de steeltjes eraan.
Doe de wijn, 2 eetlepels suiker, de pijpkaneel, de kruidnagels en de peren in een pan en laat het geheel 30 minuten zachtjes koken.
Laat de peren dan in het vocht 1 uur afkoelen.
Klop voor de zabaglione de eierdooiers met 5 eetlepels suiker dik en schuimig.
Roer de Marsala erdoor en verwarm het geheel au bain marie al kloppend 10 minuten tot een dikke schuimige saus ontstaat.
Zet de peren in 4 schaaltjes, schep de Zabaglione eromheen en bestrooi met amandelschaafsel.

Reacties op Amandelpeer met zabaglione

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: