Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Druivenbavarios


  • Ingredienten:
circa 1 kg witte druiven
1-2 el citroensap
100 - 150 gr. tafelsuiker
8-10 blaadjes witte gelatine
5 dl. slagroom, stijfgeklopt
  • Beschrijving:
Pureer de druiven in een keukenmachine. Zeef de puree zodat de pitjes achterblijven. Verwarm 2 dl. druivenpuree samen met citroensap en suiker tot de suiker is opgelost. Week de gelatine circa 5 min. in ruim koud water.Knijp de gelatine uit en los dat, van het vuur af, op in het warme druivenmengsel.
Roer dit door de rest van de druivenpuree. Laat het mengsel afkoelen en net lobbig worden. Spatel de slagroom door het druivenmengsel. Schep de mousse in een met water omgespoelde puddingvorm van circa 1,5 liter inhoud en laat het in circa 6 uur opstijven in de koelkast. Garneer de bavarois met gesuikerde druiven.Gesuikerde druiven:
Kies mooie kleine witte druiven. Bestrijk ze met losgeklopt eiwit en rol ze door fijnen tafelsuiker. Laat de druiven op bakpapier drogen.

Reacties op Druivenbavarios

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: