Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Wentelteefjes met kersenlimoen jam


  • Ingredienten:
1/2 limoen, 500 g verse kersen, 200 g geleisuiker speciaal (pak 500 g, Van Gilse), 1 ei, 200 ml melk, 1 zakje vanillesuiker, 4 sneetjes wit casinobrood, zonder korst, 50 g boter
  • Beschrijving:
Limoen schoonboenen en schil eraf raspen. Vrucht uitpersen. Kersen wassen, ontpitten en in stukken snijden.In pan met dikke bodem kersen met geleisuiker, limoenrasp en 2 el. limoensap op matig vuur aan de kook brengen. Jam 4-5 min. goed borrelend laten doorkoken, regelmatig roeren. Pan van vuur nemen en jam tot lauwwarm laten afkoelen. Jam over vier kleine glaasjes verdelen.In diep bord ei loskloppen met melk en vanillesuiker. Sneetjes brood twee keer schuin doorsnijden. In grote koekenpan helft van boter verhitten. Helft van brooddriehoekjes door eimengsel halen (zorg dat ze niet uit elkaar vallen) en snel in koekenpan leggen. Wentelteefjes in 2 min. per kant goudbruin bakken, voorzichtig met spatel keren. Met rest van boter en brood nog 8 wentelteefjes bakken.Wentelteefjes dakpansgewijs op vier borden leggen en met glaasje lauwwarme jam ernaast serveren

Reacties op Wentelteefjes met kersenlimoen jam

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: