Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Ananas met ijs


  • Ingredienten:
100 gr. kristalsuiker, 1/2 verse ananas, 6 eetlepels poedersuiker, 50 gr. roomboter, 0,5 d. sinaasappelsap, 2 bollen roomijs, 1 reep pure chocolade.
  • Beschrijving:
Smelt kristalsuiker met een eetlepel water onder voortdurend roeren in een pannetje. Laat bellen vormen en langzaam lichtbruin kleuren. Neem van gas en laat even afkoelen, tot de siroop in een draad van de lepel afloopt. Leg vetvrij papier op aanrecht en zet 2 (droge) schaaltjes of kopjes op z\'n kop neer.
Schep suikerstroop er in een warrig patroon overheen. Verwarm de stroop weer even, als hij te dik wordt. Laat karamelnestjes helemaal afkoelen en breek voorzichtig los van de bakjes. Bewaar luchtdicht verpakt, op een droge plaats. Schil ananas. Verwijder pitten aan de buitenkant en snijd in 6 dunne plakken. Steek met een appelboor het houtige hart eruit. Bestrooi ruim met poedersuiker. Smelt boter in een anti-aanbak koekenpan en bak alle ananasplakken goudbruin. Neem uit de pan, voeg sinaasappelsap aan bakvoch toe en laar saus iets inkoken.

Reacties op Ananas met ijs

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: