Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Pure en witte chocoladefondue


  • Ingredienten:
marshmellows
fruit (bijvoorbeeld aardbeien, ontpitte kersen, stukjes banaan, stukjes appel)
stukjes cake of lange vingers

Pure Chocoladefondue
250 gram pure chocolade
125 ml dikke room (of slagroom)
2 - 3 tl cointreau

Witte Chocoladefondue
250 gram witte chocola
170 ml dikke room (of slagroom)
125 ml stroop
60 ml cointreau
  • Beschrijving:
Breek de chocola in kleine stukjes
Breng een pan met water aan de kook (voor het au bain marie smelten)Pure Chocoladefondue
Smelt de pure chocolade met de room au bain marie
Als de chocola helemaal gesmolten is de pan van het vuur nemen en de cointreau erdoor roeren

Witte Chocoladefondue
De room samen met de siroop in een pannetje aan de kook brengen
Van het vuur halen en de cointreau en witte chocolade in stukjes toevoegen
Roeren totdat de chocola gesmolten is en het een glad geheel is
Serveer de fondue in schalen (of in echte fondueschalen) en leg de marshmallows, fruit, lange vingers, etc er op borden bij

Reacties op Pure en witte chocoladefondue

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: