Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Bevroren frambozenmousse op een dacquoise bodem


  • Ingredienten:
Voor de frambozenmousse.4 cup frambozen (bevoren)
verse frambozen voor garnering
6 el poedersuiker
4 eiwitten
0,5 tl cream of tartar
1 cup suiker
3 el citroensap
0,5 l slagroom
2 el creme de framboise
muntblaadjesDacquoise
210 g amandelen
225 g poedersuiker
6 el bloem
12 eiwitten
12 el suiker
Suikerkooien
800 g suiker
3,2 dl water
240 g glucose
  • Beschrijving:
De frambozen mousse.er de frambozen. Zet 1/3 van de puree aparte en roer er de poedersuiker
door. Zet in de koelkast.
Klop de eiwitten, cream of tartar, suiker en citroensap boven net niet
kokend water totdat stijf. Haal van het het vuur en klop nog 2 a 3 minuten
meer. Schep de frambozenpuree er door. Klop de slagroom stijf en schep door
de mousse samen met de likeur. Doe in de vorm en vries minimaal een nacht.DacquoiseMix de amandelen, poedersuiker en bloem. Sla de eiwitten stijf. Voeg de
suiker toe als de eiwitten bijna stijf zijn. Meng voorzichtig door het
amandelmengsel. Maak 12 schijven (of 1 grote, later steken) en bak voor
circa 15 minuten op 170 graden.SuikerkooienBreng suiker en water langzaam aan de kook. Was de binnenkant van de pan als
de siroop begint te borrelen. Als de suiker is opgelost, de glucose
toevoegen. Laat de suiker 155 graden worden en koel af. Laat 3 minuten staan
en maak de vormen.Planning de mousse de dag van te voren maken Opmaakeen schijf dacquoise midden op het bord, hierop een ring van de
bevroren mousse. De coulis eromheen scheppen, samen met wat muntblaadjes.
Een suikerkooi of raster er over heen zetten.

Reacties op Bevroren frambozenmousse op een dacquoise bodem

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: