Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Ricotta met zomerfruit


  • Ingredienten:
* 4 grote perziken (of ander mooi zacht fruit als peer of nectarines) * 1 dl witte wijn * 4 eetlepels bruine suiker * 4 eetlepels mirin (gezoete rijstazijn, Toko) * 2 eetlepels pitjes (zonnebloem, pijnboom) * 250 gram verse ricotta * 2 eetlepels bloemenhoning * 2 eetlepels citroensap * 1 eetlepel fijngesneden citroenmelisse of munt *
  • Beschrijving:
Maak het fruit schoon, halveer het en verwijder de pit. Kook de wijn met de suiker, citroensap en mirin in een steelpannetje op laag vuur tot het vocht een derde is verminderd. Laat het dan afkoelen. Rooster de pitjes in een droge koekenpan al omschuddend goudbruin, neem ze direct uit de pan en zet ze apart. Neem 2 eetlepels van het afgekoelde wijnvocht en los daar de honing in op. Meng de ricotta met deze saus, de citroenmelisse of munt en de pitjes. Verdeel het fruit over de borden en vul ze met de ricotta. Giet er wat van de saus omheen en garneer met een blaadje citroenmelisse.

Reacties op Ricotta met zomerfruit

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: