Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Zoete rijst met avocado


  • Ingredienten:
1/2 l melk, 10 cm dunne citroenschil, 1 kaneelstokje, 100 g paprijst (rondkorrelrijst of Italiaanse arboriorijst), circa 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker, 1 avocado, 1 eetlepel gembersiroop.
  • Beschrijving:
Doe de melk, de citroenschil en het kaneelstokje in een pan met dikke bodem. Breng de melk aan de kook en roer de rijst erdoor. Breng de melk, steeds roerend, opnieuw aan de kook. Temper de hittebron. Leg een deksel op de pan en kook de rijst in ongeveer 35 minuten gaar. Controleer op de verpakking de aanwijzingen wat de kooktijd betreft. Verwijder het citroenschilletje en het kaneelstokje. Roer de suiker door de rijst. Laat de rijst afkoelen. Schep de rijst in een grote bolvormige schaal of vorm of in vier kleine kommetjes. Druk de rijst goed aan. Leg een bord omgekeerd, de bodem naar boven, op de kom of gebruik een dessertbordje voor kleine kommen. Draai het bord om en schud even, zodat de rijst uit de kom op het bord valt. Schil op het laatste moment de avocado. Snijd de avocado in de lengte tot aan de pit door. Draai de helften van elkaar. Snijd de beide helften in dunne schijven. Garneer de rijst met avocadoschijven die met gembersiroop worden besprenkeld.

Reacties op Zoete rijst met avocado

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: