Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Theeramisu met gember


  • Ingredienten:
10 bolletjes gember op siroop, 50 g melkchocolade, 1/4 l slagroom, 4 eetlepels suiker, 250 g mascarpone, 2 eetlepels krenten, 1 dl gembersiroop, 2 eetlepels citroensap, 2 dl sterke citroenthee, 24 langevingers, blaadjes munt of citroenmelisse.
  • Beschrijving:
Hak 8 gemberbolletjes in kleine stukjes. Snijd 2 gemberbolletjes in plakjes voor garnering. Hak de chocolade ook in stukjes. Klop de slagroom met de suiker stijf en spatel de mascarpone, de gehakte gemberbolletjes en de krenten erdoor. Meng de gembersiroop en het citroensap door de thee.Doop 8 langevingers in de thee en bedek hiermee de bodem van de glazen schaal. Schep er 1/3 van de gembermascarpone op en ga verder met nog 2 langevinger- en 2 mascarpone lagen. Bestrooi de bovenste mascarponelaag met de fijngehakte chocolade en zet de theeramisu minimaal 3 uur in de koelkast. Garneer met gemberplakjes en blaadjes munt.

Reacties op Theeramisu met gember

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: