Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Besneeuwde druiventaart


  • Ingredienten:
60g hazelnoten, 1/2 citroen, 300g roomkaas, 2 eidooiers, 1 1/2 zakje vanillesuiker, 135g bloem, 45g poedersuiker, 90g koude boter, 2 trosjes blauwe en witte druiven, 3 eetlepels honing, poedersuiker.
  • Beschrijving:
Hak 60g hazelnoten fijn. Was een 1/2 citroen, rasp de schil en pers de citroen uit. Mix 300g roomkaas los met 2 eidooiers, 1 1/2 zakje vanillesuiker, de geraspte citroenrasp en het citroensap. Zeef 135g bloem en 45g poedersuiker met een mespunt zout boven een kom. Snij 90g koude boter in stukjes en schep ze met 1 eidooier en de hazelnoten bij het bloemmengsel. Kneed dit snel met koele handen tot een soepel deeg. Kneed 1 eetlepel ijskoud water door het deeg, verpak het deeg in plasticfolie en laat het ca. 1 uur in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 200?C (hetelucht 190?C). Vet de springvorm(? 20-22cm) in, rol het deeg uit en bekleed de vorm (bodem en zijkant)ermee. Prik gaatjes in de bodem, leg een stuk bakpapier op het deeg en vul de vorm met een steunvulling (gedroogde peulvruchten) en bak het deeg midden in de oven ca. 10 minuten. Haal de taart uit de oven en verwijder de steunvulling en het bakpapier. Verdeel het roomkaasmengsel over de deegbodem en bak de taart in de oven in ca. 20 minuten verder gaar. Was 2 trosjes blauwe en witte druiven en dep ze droog. Halveer en ontpit de druiven. Verwarm 3 eetlepels honing in een pannetje en haal de druiven door de honing. Leg de druiven in witte en blauwe randen op de taart. Bestrooi de taart net voor het uitserveren royaal met poedersuiker.

Reacties op Besneeuwde druiventaart

  • lisa beukelaer(22 sep 2009 @ 16:11)
    hoe lang zou dit recept duren want het is voor school om een recept voor de klas te brengen en ik moet zeker in 1h30 klaar zijn en ik vond dit recept zo heerlijk
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: