Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Schwarzwalder kirchtorte


  • Ingredienten:
250 gram pure chocolade - 125 gram zachte boter - 50 gram amandelen - 3 eieren - 125 gram bruine basterdsuiker - 80 gram zelfrijzend bakmeel - 1 dl water - 150 gram suiker - scheutje kirch - 1 grote pot kersen - 1/2 liter slagroom - chocoladestukjes
  • Beschrijving:
Verwarm de oven voor op 180?C. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Roer de zachte boter door de chocolade. Hak de noten fijn in de keukenmachine.

Splits de eieren. Klop in een kom de eidooiers met de helft van de suiker luchtig. Meng het chocolademengsel erdoor. Spatel het bakmeel en amandelen voorzichtig erdoor.

Klop de eiwitten met de rest van de suiker luchtig en spatel het door het chocoladebeslag. Leg een stuk bakpapier op de bodem van een ingevette springvorm, schep het beslag erin en bak de taart in ca. 40 minuten gaar.

Laat in een pannetje het water met 75 g suiker koken, tot de suiker is opgelost. Laat het afkoelen en roer de kirch erdoor. Klop intussen de slagroom met de rest van de slagroom en doe het in een spuitzak.

Laat de kersen uitlekken. Snijd de taart in 3 lagen. Besprenkel onderste en bovenste laag met het kirchmengsel. Bespuit de onderste laag met ringen slagroom en leg de helft van de kersen ertussen. Leg de middelste laag erop. Bespuit ook deze laag met ringen slagroom en leg de rest van de kersen ertussen.
Garneer met stukjes chocolade of gekleed de taartrand met chocolade.


Taart met chocolade bekleden:
Smelt 250 g melkchocolade en breng de temperatuur tot 45?C. Strijk de chocolade dun uit over een vlakke bakplaat of een rvs-plaat. Zet het ca. 1 uur in de diepvries. Laat het vervolgens uit de diepvries weer op temperatuur komen en zacht worden.
Snijd met een plaatmes repen van de chocolade en drapeer ze om de taart.

Reacties op Schwarzwalder kirchtorte

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: