Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Cubaanse flensjes


  • Ingredienten:
<br><br>150 g suiker
<br> mespunt zout
<br>1 zakje vanillesuiker
<br> paar druppels citroensap
<br>2 eetlepels bloem
<br>1 eetlepel custardpoeder
<br>3 eetlepels sinaasappellikeur
  • Beschrijving:
<br><br>Breng in een pan 4 deciliter water aan de kook
Doe de suiker erbij en laat dit oplossen.
Laat het dan inkoken tot stroopdikte.
Houd het stroopje warm, maar laat de suiker niet uitkristalliseren.
Splits de eieren.
Roer de eidooiers met 2 eetlepels water, wat zout en de vanilesuiker
los.
Klop het eiwit heel stijf met een paar druppels citroensap.
Zeef de bloem met de custard op het eiwit.
Doe het eigeel erbij en spatel alles door elkaar.
Doe een beetje van het stroopje in een koekenpan en laat dit warm
worden.
Schep hier een paar lepels van het beslag in.
Laat het ei stollen en de bloem gaar worden.
Neem dan het flensje uit de pan, vouw hem dubbel en leg hem op een
voorverwarmde schaal.
Bak op deze wijze flensjes van de rest van het beslag.
Giet de likeur door de rest van het stroopje en giet dit over de flensjes.

Reacties op Cubaanse flensjes

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: