Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Ananaspudding


  • Ingredienten:
<br><br>2 eetlepels maïzena
<br>4dl water
<br>1 blik ananasstukjes (450 gram)
<br>1 pakje sinaasappelgelatine poeder
<br>2 eetlepels gezeefde aardbeien of frambozen
<br>3 eetlepels slagroom
  • Beschrijving:
<br><br>Koeltijd 2 uur
Roer in een kopje de maïzena met een beetje water tot een papje.
Breng in een pan de rest van het water aan de kook, roer er dan het maïzena door en maak er een gebonden geheel van.
Laat de ananasblokjes uitlekken en roer het grootste gedeelte van de ananasstukje en 1,5 deciliter sap door het maïzenamengsel.
Haal de pan van de hittebron, voeg de gelatinepoeder door het ananasmengsel en blijf roeren tot de gelatine is opgelost.
Laat de pudding afkoelen tot het begint op te stijven en roer er dan de gezeefde aardbeien of frambozen door.
Klop de slagroom stijf en spatel deze door de pudding.
Spoel een puddingvorm om en schep de pudding erin.
Laat de pudding ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast.
Haal de pudding uit de vorm en garneer met de overgebleven ananasstukjes.

Reacties op Ananaspudding

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: