Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Appel a broodpudding


  • Ingredienten:
<br><br>75g boter
<br>150g suiker
<br>1kg appels
<br>8 sneetjes oud brood
<br>5 eetlepels kersenjam
<br>25g amandelschaafsel
<br>3 eetlepels citroensap
  • Beschrijving:
<br><br>Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd ze in plakjes.
Verhit in een pan al roerend 25 gram van de boter met de suiker.
Voeg de plakken appels toe en kook de plak en kook deze in het boter – suikermengsel 3 minuten, de appelplakken moeten wel heel blijven.
Smelt in een pan de rest van de boter.
Vet een ovenschaal in en leg op de bodem van de schaal 4 sneetjes brood.
Giet hier de helft van de gesmolten boter over en besmeer de sneetjes met de kersenjam.
Leg hierop de appelplakken, dek het af met de rest van de sneetjes brood en giet er de rest van de gesmolten boter over.
Bak de appel – broodpudding 25 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.
Serveer de pudding warm.

Reacties op Appel a broodpudding

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: