Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Appel kaasschotel


  • Ingredienten:
<br><br>1 citroen
<br>50g rozijnen
<br>4 appels
<br>4 plakjes cake
<br>2 eetlepels rum
<br>2 eieren
<br>50g boter
<br>50g suiker
<br>250g roomkaas (Mon Chou)
<br>2 theelepels maïzena
  • Beschrijving:
<br><br>Boen de citroen schoon, rasp de schil eraf en pers de vrucht uit.
Wel de rozijnen ongeveer 5 minuten in een kommetje warm water en laat ze dan goed uitlekken.
Splits de eieren en klop in een kom de eiwitten stijf.
Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd de appels in schijfjes.
Besprenkel de appelschijfjes met wat citroensap.
Kook de appelschijfjes in een pan met een heel klein beetje water 3 minuten.
Laat dan de appelschijfjes in een zeef uitlekken.
Vet een oven schaal in en leg hierin de plakjes cake.
Besprenkel de plakjes cake met rum.
Klop in een kom de boter, suiker en de rest van de citroensap tot een schuimige massa.
Roer er een voor een de eidooiers door en voeg dan de roomkaas, twee derde van de appels en de maïzena toe.
Spatel de stijve eiwit voorzichtig door het kaasmengsel.
Schep dit mengsel op de plakjes cake en verdeel hierover de rest van de appels en de rozijnen.
Zet de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Reacties op Appel kaasschotel

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: