Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Aardbeienpudding


  • Ingredienten:
<br><br>500g aardbeien
<br>75g basterdsuiker
<br>½ dl rum
<br>3 blaadjes gelatine
<br>¼ l slagroom
<br> sap van een halve citroen
  • Beschrijving:
<br><br><br><br>Koeltijd 1 uur<br><br>
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien in vieren.
Strooi er 25 gram van de suiker over en besprenkel ze met de rum.
Week de gelatine in een kom met koud water.
Klop in een kom de slagroom stijf met de rest van de suiker.
Houd een beetje slagroom apart voor de garnering.
Verwarm in een steelpan de citroensap en haal dan de pan van de hittebron.
Knijp de gelatine uit en los deze op in het citroensap.
Spatel de aardbeien en citroensap door de slagroom.
Vet een puddingvorm in en schep hierin de pudding.
Laat de pudding in de koelkast opstijven.
Keer dan de pudding om en garneer met toefjes slagroom.

Reacties op Aardbeienpudding

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: