Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Duivelstaart


  • Ingredienten:
Voor een ronde gevulde taart met een doorsnede van 20 cm
* 125 gr. bloem * 125 gr. zelfrijzend bakmeel * 1 theelepel zuiveringszout * 2/3 kop cacao (1 kop is ca. 250 ml) * 280 gr. witte basterdsuiker * 125 gr. zachte boter * 2,5 dl melk * 150 gr. zure room * 3 losgeklopte eieren * 1,9 dl slagroom (geklopt)
Voor de Chocoladeglazuur:
* 50 gr pure chocolade * 25 gr. boter * 3 theelepels poedersuiker
  • Beschrijving:
Verwarm de oven voor op 180?C. Vet een diepe ronde bakvorm van ? 20 cm in. Zeef de bloem, het meel en de cacao in een kom. Voeg de suiker, de boter, de melk en de zure room toe. Klop alles met de mixer op de middelste stand in 1 minuut door elkaar.
Voeg de eieren toe, klop het beslag op een hogere stand in 4 minuten glad en romig. Schep het in de ingevette bakvorm en strijk het glad. Bak de cake 1 uur, tot een breinaald waarmee u in het midden prikt er schoon uitkomt. Haal de cake uit de oven en laat het 10 minuten in de vorm rusten; stort hem op een rooster.
Chocoladeglazuur: meng de chocolade en de boter in een vuurvaste kom. Au bain marie roeren tot het mengsel is gesmolten en glad is. Voeg geleidelijk de gezeefde poedersuiker er aan toe en roer het glazuur glad.
Snijd de koude cake horizontaal doormidden en verdeel de geklopte slagroom over de onderste cakelaag. Leg de bovenste erop. Strijk het chocoladeglazuur over de bovenkant.

Reacties op Duivelstaart

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: