Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Abrikozengemberkoekjesroulade


  • Ingredienten:
4 eieren/1? tl sinaasappelsap/115 g poedersuiker/175 g gemalen amandelen/4 wafeltjes met gembersmaak(verkruimeld,als versiering)
Voor de vulling:
150 g abrikozen uit blik(uitgelekt)/3 dl slagroom/4 el poedersuiker
  • Beschrijving:
Verwarm de oven voor op 190 ?Vet het bakblik in,bekleed de bodem met vetvrij papier en vet het papier in.Klop het eigeel,het sinaasappelsap en de suiker 10 min met een mixer.Roer de gemalen amandelen erdoor.Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het amandelmengsel.Schenk het deeg in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.\\ak het deeg 20 min of tot een in het midden gestoken vleespen er schoon en droog uitkomt.Bekleed de bakvorm met een schone.iets vochtige theedoek en laat hem afkoelen.Pureer voor de vulling de uitghelekte abrikozen in een keukenmachine tot een glad geheel.Klop de slagroom met de poedersuiker stijf tot zich pieken vormen.Spatel de abrikozenpuree door het slagroommengsel.Leg de verkruimelde gemberwafeltjes op een vel vetvrij bakpapier.Bestrijk het afgekoelde gebak met eenderde deel van het slagroommengsel,draai het om en leg het op de kruimels.Verwijder het vetvrije papier.Bestrijk het gebak met de rest van het slagroommengsel,rol het met behulp van het bakpapier vanaf het korte einde op en leg de rol met de naad naar beneden op een schaal.Versier de roulade met kruimeltjes gemberwafel.

Reacties op Abrikozengemberkoekjesroulade

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: