Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Amandelkrakelingen met vanillepudding


  • Ingredienten:
voor het gistdeeg:

300 gr. bloem * 40 gr. verse gist (bakker) of 2 zakjes gedroogde gist a 7 gr. * zout * 80 gr. suiker * 100 gr. zachte boter of margarine, in stukjes * 2 eidooiers * 1 dl. melk, lauwwarm

voor de pudding:

4,5 dl. melk * 1 pakje vanillepuddingpoeder, (John Moir Vanille extra pudding a 75 gr.) * 50 gr. boter of margarine * 40 gr. suiker * zout

voor de rest:

6 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid * 1 eidooier * 3 eetl. melk * 120 gr. amandelschaafsel * 20 gr. poedersuiker
  • Beschrijving:
Gistdeeg:

Boven kom bloem zeven. In midden kuiltje maken en gist hierin verbrokkelen. Rondom rand van kuiltje mespunt zout, suiker, boter en eidooiers verdelen. Melk over gist schenken. Gist onder roeren laten oplossen en vanuit midden ingredienten tot glad deeg kneden. Deeg nog 10 min. doorkneden tot het soepel en stevig is. Deeg tot bal vormen, met bloem bestuiven en in kom leggen. Kom afdekken met vochtige doek en deeg 30-40 min. op lauwwarme plaats laten rijzen.

Pudding:

In schaaltje 1,25 dl. melk met puddingpoeder glad roeren. In steelpan rest van melk met boter, suiker en mespunt zout aan de kook brengen. Opgeloste puddingpoeder toevoegen en al roerend aan de kook brengen. Pudding 1-2 min. zachtjes laten koken. Pudding in schaal schenken en onder af en toe roeren laten afkoelen. Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot deeglap van 30 x 20 cm. Gistdeeg uitrollen tot lap van 44 x 24 cm. Bladerdeeg op gistdeeg leggen, op die manier dat aan 1 zijde 2 cm. en aan de andere zijde 12 cm. gistdeeg onbedekt blijft. Stuk gistdeeg van 12 cm. over bladerdeeg vouwen. Gistdeeg nog 2x omvouwen, zodat bladerdeeg geheel in het gistdeeg verpakt is. Met deegroller licht over opgevouwen deeg rollen. Deeg afgedekt met doek 10 min. laten rusten. Deeglap uitrollen tot lap van 40 x 28 cm. met deegradertje of mes in lengte in 12 repen snijden. Elke deegreep tot spiraal draaien en tot krakeling vormen. Uiteinden goed vastdrukken. Eidooier met melk losroeren en krakelingen ermee bestrijken. Krakelingen met bestreken zijde in amandelschaafsel drukken en op bakplaten leggen. Pudding goed doorroeren en in spuitzak scheppen. Pudding in openingen van krakelingen spuiten. Krakelingen nog 10 min. laten narijzen. Oven voorverwarmen op 200 C. Krakelingen in midden van oven in 20-25 min. gaar en goudbruin bakken. Krakelingen met poedersuiker bestuiven en lauwwarm serveren.

Reacties op Amandelkrakelingen met vanillepudding

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: