Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Boterkoek van de plaat


  • Ingredienten:
350 gr. bloem * zout * 250 gr. witte basterdsuiker * 300 gr. Bona Bakgraag * 1 ei, losgeklopt

voor de garnering:

halve walnoten * halve amandelen * geschaafde amandelen * gehakte ongezouten pinda's * greinsuiker (banketbakker)
  • Beschrijving:
Bloem, zout en basterdsuiker zeven. Bona Bakgraag erdoor mengen en snel tot samenhangend deeg kneden. Deegbal in plasticfolie verpakken en minstens 30 min. in koelkast leggen. Oven voorverwarmen op 200 C. Deeg uitrollen ter grootte van bakplaat. Lap overbrengen op bakplaat en bestrijken met losgeklopt ei. Met scherp mes diagonaal ruiten in deeg trekken (jujubes). Diagonale banen garneren met halve walnoten, halve of geschaafde amandelen, greinsuiker en gehakte ongezouten pinda's. Boterkoek in midden van oven in 20 min. gaar en goudbruin bakken. Boterkoek 5 min. laten afkoelen en vervolgens in ruiten snijden. Stukken boterkoek op taartrooster laten afkoelen.

Reacties op Boterkoek van de plaat

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: