Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Amandelchocoladecake


  • Ingredienten:
2 eetl. paneermeel * 100 gr. blanke amandelen * 100 gr. pure chocolade * 125 gr. boter of margarine * 200 gr. suiker * 1 zakje vanillesuiker * 4 eieren * 125 gr. cakemeel * 2 theel. bakpoeder * zout * 150 gr. geraspte kokos * amandelessence (buisje)
  • Beschrijving:
Oven voorverwarmen op 175 C. Cakevorm van 1,5 ltr. invetten. Bestrooien met paneermeel. In rauwkostmolen amandelen malen. Chocolade fijnhakken. In kom met mixer boter, suiker en vanillesuiker in 10 min. zacht en romig kloppen. Eieren een voor een erdoor kloppen. Cakemeel, bakpoeder en snufje zout erboven zeven en erdoor scheppen. Toevoegen: amandelen, kokos, chocolade en 6 druppels amandelessence. Voorzichtig door elkaar scheppen. Deeg overdoen in cakevorm. In midden van oven in 1 uur goudbruin en gaar bakken (cake is gaar als erin gestoken breinaald er schoon uitkomt). Uit oven taartrooster op vorm leggen. Samen keren. Vorm verwijderen. Cake laten afkoelen.Cake in plakken snijden.

Reacties op Amandelchocoladecake

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: