Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Zelfgemaakte boterkoek met pecannoten


  • Ingredienten:
250 gr. bloem, 125 gr. witte basterdsuiker, snufje zout, 2 zakjes vanillesuiker, geraspte schil van een 1/2 citroen, 225 gr. koude boter, 1 ei, 10 ongezouten pecannoten of walnoten
  • Beschrijving:
Verwarm de overn voor op 175 graden. Smeer een boterkoekvorm met een middellijn van 24 cm. in met boterDoe de bloem, basterdsuiker, het zout, de vanillesuiker en de citroenrasp in een kom. Snijd de koude boter in kleine blokjes. Doe de boterblokjes in een kom en kneed er snel een samenhangend deeg van. Druk het deeg in de vorm. Trek op de platgemaakt bovenkant met een vork een streepjespatroon in het deeg. Druk hier en daar een noot in het deeg. Klop het ei los en bestrijk de bovenkant van de boterkoek met ei. Bak de boterkoek ongeveer 30 minuten in de oven en laat hem afkoelen. Haal de boterkoek uit de vorm als deze afgekoelt is

Reacties op Zelfgemaakte boterkoek met pecannoten

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: