Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Aardbeientompoezen met citroenroom


  • Ingredienten:
1 citroen; 1 eetlepel witte basterdsuiker; 2 eetlepels water; 4 plakjes bladerdeeg, 12 cm; 1 eierdooier; 1 1/4 deciliter slagroom; 1 zakje vanillesuiker; 200 gram aardbeien; poedersuiker.
  • Beschrijving:
Was de citroen en rasp de schil tot ragdunne sliertjes. Droog deze. Pers sap van de citroen en zeef dit. Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden. Klop de eierdooier los met 1 eetlepel water. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze doormidden.Doe het citroensap, het water, de basterdsuiker en de geraspte citroenschil in een steelpannetje en laat dit inkoken tot het vocht vrijwel verdampt is. Zet dit weg. Leg de plakjes bladerdeeg op een met water omgespoelde scone bak- plaat en bestrijk ze met behulp van een kwastje met de eidooier. Prik met een vork van boven naar beneden rijen in het deeg. Bak het deeg in een voorverwarmde oven op 200 graden C. tot het goudbruin en luchtig is. Schep de plakken bladerdeeg voorzichtig met een spatel van de bakplaat en laat ze afkoelen op een taart- rooster. Klop de slagroom met de vanille- suiker stijf en meng daarna het citroenstroopje erdoor. Bestrijk met dit mengsel 4 plakjes blader- deeg. Leg er een laag aardbeien op en daarop met de geglazuurde kant boven de resterende plakjes bladerdeeg. Bestuif de tompoezen met poedersuiker.

Reacties op Aardbeientompoezen met citroenroom

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: