Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Abrikozenkwarkbroodjes


  • Ingredienten:
15 gr. verse gist * 1 dl. melk * 350 gr. bloem * 1 eetl. suiker * 1 theel. zout * 1/2 eetl. koekkruiden * 100 gr. kwark * 1 ei * 1 blik halve abrikozen
  • Beschrijving:
Verkruimel de gist boven een kommetje. Verwarm de melk tot lauw. Voeg de melk aan de gist toe en los de gist al roerende op. Laat het gistmengsel 10 min. op een warme plaats staan. Roer het ei in een kopje los. Roer in een kom de bloem, suiker, zout en koekkruiden door elkaar. Maak in het midden een kuiltje en voeg de kwark en de helft van het ei toe. Roer het gistmengsel erdoor tot een samenhangend deeg ontstaat. Kneed het deeg 10 min. tot het soepel is. Laat het deeg 45 min. afgedekt op een warme plaats rijzen. Laat intussen de abrikozen in een zeef goed uitlekken. Vet een bakplaat in. Kneed het deeg nogmaals door en verdeel het in 10-12 bolletjes. Druk elk bolletje een beetje plat en druk er een abrikoos in. Leg de broodjes op de bakplaat en laat ze nog 45 min. rijzen op een warme plaats. Bestrijk de broodjes met de rest van het ei en bak ze in een voorverwarmde oven van 200 C. in 15 min. goudbruin en gaar. Laat de broodjes op een taartrooster afkoelen.

Reacties op Abrikozenkwarkbroodjes

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: