Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Abrikozencitroentaart


  • Ingredienten:
6 blaadjes witte gelatine * 1 blik abrikozen van 410 gr. * 1 citroen * 1 theel. boter of margarine * 6 biscuitjes * 1/4 ltr. slagroom * 100 gr. witte basterdsuiker * 1/4 ltr. citroenvla (beker) * 1 bekertje creme fraiche van 125 ml. * 1 eetl. apricot brandy
  • Beschrijving:
In kom met ruim koud water gelatine 5 min. weken. In zeef boven steelpan abrikozen uit laten lekken. Citroen uitpersen. Aan abrikozenvocht sap toevoegen. Springvorm van 20 cm. licht invetten. Biscuitjes verkruimelen en over bodem verdelen. Abrikozen-citroensap aan de kook brengen. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af, al roerend in hete sap oplossen. In kom slagroom (4 eetl. achterhouden voor garnering) met basterdsuiker stijfkloppen. Abrikozen (2 achterhouden voor garnering) in kleine stukjes snijden. In andere kom doen: citroenvla, creme fraiche, apricot brandy en stukjes abrikoos. Door elkaar mengen. Zodra gelatinemengsel lobbig begint te worden door citroenvlamengsel scheppen. Citroenvla-gelatinemengsel door slagroom scheppen. Mengsel op biscuitbodem schenken. Gladstrijken. Taart afgedekt in koelkast in 6 uur laten opstijven.Abrikozen in 10 partjes snijden. In kom rest van slagroom stijfkloppen. In slagroomspuit met spuitmond scheppen. Taart uit springvorm nemen. Garneren met abrikozen en toefjes slagroom.

Reacties op Abrikozencitroentaart

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: