Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Cajun rijstpudding met citroensaus


  • Ingredienten:
10 gr. gelatine * 75 gr. paprijst * 5 dl. melk * schil van 1 citroen * 100 gr. suiker * 1 zakje vanillesuiker * 3 eieren * 35 gr. boter

voor de citroensaus:

3 dl. water * schil van 1 citroen * 10 gr. aardappelmeel * 50 gr. suiker * 1 dl. citroensap
  • Beschrijving:
Week de gelatine in ruim water. Kook de rijst gaar in de melk met de citroenschil. Los, al roerende, de goed uitgeknepen gelatine, de suiker en vanillesuiker op in de hete massa. Splits de eieren in witten en dooiers. Roer de eidooiers en de boter door de hete rijstebrij en laat het mengsel vervolgens afkoelen. Sla de eiwitten stijf (hou iets losgeslagen eiwit achter en bestrijk hiermee de puddingvorm) en spatel deze luchtig door de afgekoelde massa. Doe de massa over in de puddingvorm en laat deze verder opstijven in de koelkast.

Maak de citroensaus als volgt:

Breng het water met de citroenschil aan de kook en laat dit zachtjes 10 min. trekken. Bind het vocht met aangelegd aardappelmeel. Verwijder de citroenschil en voeg de suiker en het gezeefde citroensap toe. Serveer de saus naar keuze warm of koud.

Reacties op Cajun rijstpudding met citroensaus

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: