Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Slagroom appeltaart


  • Ingredienten:
-500 g appelen (geschild in 4 en in plakjes)
-70 g suiker
-1/4 l witte wijn
VOOR DE CREME:
-1/2 l water
-4 eierdooiers
-125 g suiker
-1 mespunt geraspte citroenschil
-20 g maizena
-1/8 l witte wijn
-1 kant en klare biscuit taartbodem
VOOR DE GARNERING:
-100 g gehakte amandelen
-1/8 l slagroom
-suiker
-1 zakje vanillesuiker
  • Beschrijving:
-de appelschijfjes in de pan en bestrooien met de 70 g suiker en de 1/4 l wijn
-alles smoren op een zacht vuur tot de suiker gesmolten is; de schijfjes appel mogen niet te zacht worden
-de appels laten uitlekken en het nat opvangenCREME:
-water met de eierdooiers; suiker;citroenrasp en de maizena goed kloppen in een pan
-wijn erbij gieten en al kloppend alles aan de kook brengen
-de creme mag maar even het kookpunt halen (schiftgevaar)
-al kloppend de creme laten afkoelen van het vuur tot lauwwarm
-taartbodem bedekken met de appelschijfjes en de creme
-de gehakte amandelen roosteren en een deel langst de rand van de taart strooien
-slagroom met suiker en de vanillesuiker stijf kloppen

Reacties op Slagroom appeltaart

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: