Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Pannenkoek met sinaasappelsaus


  • Ingredienten:
4 bolletjes vanille-ijs

40 g bloem

2 eieren

1 stokje vanille

1 dl melk (halfvol)

10 g boter (geklaard)

zout

20 g boter (bakboter)

25 g suiker

30 g boter (roomboter)

1 sinaasappel

0.5 citroen

2.5 cl grand-marnier
  • Beschrijving:
Meng de gezeefde bloem en de eieren in een kom met een snuifje zout. Snijd het vanillestokje open en haal er de pulp uit. Voeg pulp, melk en boter bij het beslag en klop op tot een homogeen mengsel. Bak van dit beslag pannenkoeken.

Pers de sinaasappelen en de citroen. Laat voor de saus de boter en de suiker samen smelten in een pan en roer tot een schuimig mengsel. Blus met sinaasappel- en citroensap en laat inkoken tot een vrij dikke saus. Roer er tot slot de Grand Marnier onder.

Leg op elke pannenkoek een bol ijs, vouw dicht en leg de pannenkoek op een verwarmd bord. Schep er een tweede bol naast en giet saus over deze bol en rond de pannenkoek.

Reacties op Pannenkoek met sinaasappelsaus

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: