Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Appelpudding met calvados


  • Ingredienten:
-500 g suiker
-75 ml water
-1 kg Cox of Goudrenet appelen (geschild en in plakjes)
-1 th lepel calvados
-75 g amandelschaafsel
-zonnebloemolie
  • Beschrijving:
-los de suiker op in het water in een grote pan en laat het doorkoken tot een stroperig geheel
-voeg de appelen en calvados toe en zet het vuur op zijn laagst
-laat de appelen 45 min (onder af en toe roeren), zachtjes doorkoken-bak het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekepan en schep dit dan door de gekookte appelen
-vet een schaal met hoge rand in met olie en vul met het appelmengsel
-klop met de onderkant van de schotelenkele keren, zodat het mengsel wat ineen zakt
-dek de schaal af en laat afkoelen en plaats voor 24 uur in de koelkast

Reacties op Appelpudding met calvados

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: