Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Chocolademousse met vanilleijs


  • Ingredienten:
500 g pure chocolade
6 eieren
800 ml slagroom
60 g fijne tafelsuiker
200 ml slagroom
1 l vanilleijs
kerstgarnering
  • Beschrijving:
Smelt de chocolade au bain-marie, voeg zo nodig een scheutje water of room toe. Breek een ei in een kommetje en roer het door de vloeibare chocolade. Roer op deze wijze alle eieren door de chocolade. Klop 800 ml slagroom lobbig met de suiker en spatel hem door de chocolademassa. Laat deze chocolademousse circa 2 uur in de koelkast opstijven.
Klop voor de garnering de slagroom lobbig, voeg naar smaak suiker toe.
Verdeel de chocolademousse in acht kleine, gekoelde schaaltjes en schep een bol vanilleijs in het midden. Garneer met een toef slagroom en kerstfiguurtjes.

Reacties op Chocolademousse met vanilleijs

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: