Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Amandeltortellini met vers fruit en mascarpone


  • Ingredienten:
500 g verse mascarpone - 3 dl creme fraiche - 320 g honing - 250 g aardbeien, schoongemaakt, kroontjes verwijderd - 4 kiwi's, geschild en in vieren - 1 portie vers amandelpastadeeg - 1 eiwit 60 g suiker - 180 g geraspt kokos olie, voor het frituren
  • Beschrijving:
stijd: 45 minuten - Kooktijd: 20 minuten - Voor 8 personen


Recept van
vifke (www.smulweb.nl/pages/vifke)


Aantal personen
8


Keuken
Internationaal


Techniek
N.v.t.


Smaak
Anders


Soort gerecht
Nagerecht


Hoofdingredient
Fruit


In combinatie met
Kaas


Bereidingstijd
20-30 minuten


Ingredienten
500 g verse mascarpone - 3 dl creme fraiche - 320 g honing - 250 g aardbeien, schoongemaakt, kroontjes verwijderd - 4 kiwi's, geschild en in vieren - 1 portie vers amandelpastadeeg - 1 eiwit 60 g suiker - 180 g geraspt kokos olie, voor het frituren


Hulpmiddelen



Voorbereiding1. Mascarpone en creme fraiche goed door elkaar kloppen. Over zes bordjes verdelen. Per bord 2 el honing in een dun straaltje erover gieten. Fruit op bord jes schikken en in de koelkast goed af laten koelen.
2. Pasta: maak de pasta volgens recept en rol hem dun uit. Rondjes van 10 cm doorsnede uitsnijden. Bedekken met een vochtige doek en wegzetten. Klop het eiwit stijf. Klop geleidelijk de suiker erdoor tot het i mengsel glanst. Kokos erdoor scheppen en vermengen. Schep 2 tl mengsel op elk rondje pasta. De helft van de rand met een beetje water bestrijken. Rondjes dubbelvouwen en randjes goed samendrukken. Olie op 190 ?C verhitten. Een paar rondjes tegelijk in 3-5 min. goudkleurig en knapperig frituren. Laten uitlekken op keukenpapier.

Reacties op Amandeltortellini met vers fruit en mascarpone

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: