Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Abrikozentaart met bitterkoekjes


  • Ingredienten:
VOOR HET DEEG:300 g bloem bloem125 g suikermespuntje zout150 g boter2 eierdooiers1 eiVOOR DE VULLING:14 rijpe abrikozen(of abrikozen uit blik,heb ik gedaan)geschild24 bitterkoekjes(amaretti),in stukjes gebrokengeraspte schil van een citroen
  • Beschrijving:
Verwarm de oven voor op 180 graden.Zeef de bloem,de suiker en het zout voor het deeg in een kom.Meng er met de vingertoppen de boter door.Voeg de eierdooiers en het ei toe en kneed het tot een glad deeg.Het deeg kan desgewenst ook in de keukenmachine worden gemaakt.Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het in de koelkast 30 min. rusten.Bereid intussen de vullin voor.Halveer de abrikozen (als ze vers zijn)en doe ze met bitterkoekjes en de citroenschil in een kom.Bekleed een beboterde taartvorm met een doorsnee van 25 cm met het uitgerolde deeg.Leg er de abrikozen met de bolle kant naar boven in en zet de taart 45 min. in de voorverwarmde oven.

Reacties op Abrikozentaart met bitterkoekjes

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: