Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Abrikozen aalbessen en vanilleijs


  • Ingredienten:
1 kilo verse abrikozen -
1/4 liter dessertwijn -
sap van 1 citroen -
paar repen van de citroenschil -
4 eetlepels suiker -
250 gram aalbessen -
vanille- of pistache-ijs -
munt of citroenmelisse om te garneren
  • Beschrijving:
Halveer de abrikozen en verwijder de pitten. Breng in een steelpannetje de wijn, het citroensap, de citroenschil en de suiker aan de kook en laat al roerend koken tot de suiker gesmolten is. Doe de abrikozen in een passende pan en giet er de kokende suikerstroop over. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat de abrikozen af en toe voorzichtig omscheppend circa 10 minuten pocheren. Neem van het vuur en laat de abrikozen in het pocheervocht afkoelen. Schep ze uit de pan. Kook het pocheervocht op hoog vuur in tot er circa 1 dl over is. Ris de gewassen bessen van de steeltjes en schep ze door de ingekookte siroop. Laat afkoelen en zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.Verdeel de abrikozen over glazen schaaltjes of coupes. Schep er een bolletje ijs bij. Schep er de aalbessen met het vocht over, garneer met een groen blaadje en serveer meteen. Drink er desgewenst een glaasje van de resterende dessertwijn bij.

Reacties op Abrikozen aalbessen en vanilleijs

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: