Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Amandelsurprise met frambozencoulis


  • Ingredienten:
3 gelatineblaadjes
30 g amandelpoeder
10 cl magere melk
30 g griessuiker
amandelextract
15 koffielepels vetarme room, 8% v.g.
? onbehandelde sinaasappel
12,5 cl rode wijn
1 ? koffielepel frambozensiroop
70 g frambozen
  • Beschrijving:
Week de gelatineblaadjes in een kommetje koud water. Mix het amandelpoeder met 10 cl water. Giet het mengsel door een zeefdoek. Laat uitlekken.

Breng de melk met de suiker aan de kook en roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes onder. Voeg enkele druppeltjes amandelextract toe. Laat volledig afkoelen. Voeg de amandelmelk toe en plaats ongeveer 20 minuten in de koelkast tot de creme bijna volledig opgesteven is.

Bereid de coulis. Was de sinaasappel verwijder de helft van de schil van de sinaasappel. Breng de wijn met de frambozensiroop aan de kook, voeg de sinaasappelschil toe en laat tot de helft inkoken.

Stort de amandelcreme op een bord en giet er de frambozencoulis rond.

Reacties op Amandelsurprise met frambozencoulis

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: