Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Chocolademousse met sinaasappel en gember


  • Ingredienten:
1/4 liter slagroom -
200 gram pure chocolade -
sap van 1 sinaasappel -
2 eetlepels gembersiroop -
1 borrelglaasje Grand Marnier -
2 eetlepels gekonfijte gember gesneden gekonfijte (bakgember) -
2 eiwitten -

Voor de garnering :

0.12 liter slagroom -
1 eetlepel suiker -
1 sinaasappel
  • Beschrijving:
Smelt de in blokjes gebroken chocolade met het sap van de sinaasappel au bain marie of zet het schaaltje 2 tot 3 minuten op 500 Watt in de magnetron. Roer goed en laat afkoelen. Klop de slagroom bijna stijf met de gembersiroop en de Grand Marnier en klop er de gesmolten chocolade door. Blijf even doorkloppen. Schep er de bakgember door. Klop de eiwitten stijf en spatel ze in twee porties door de mousse. Verdeel de chocolademousse over dessertschaaltjes of glazen coupes. Zet afgedekt in de koelkast.Haal de chocolademousse circa 20 minuten voor het serveren uit de koelkast. Klop voor de garnering de slagroom met de suiker stijf. Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliesjes los. Garneer de chocolademousse met een toef slagroom en een partje sinaasappel.

Reacties op Chocolademousse met sinaasappel en gember

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: