Dessert-Recepten.nl

Dessert - Recept Ananas ijs


  • Ingredienten:
1 grote ananas, 2 el kirsch, 3 eiwitten,
snufje zout, 200 g witte basterdsuiker, 125 cc (ml) slagroom
  • Beschrijving:
Halveer de ananas in de lengte. Snijd er de harde kern uit. Hol met een grapefruitmesje de beide helften uit tot het begin van de stekels. Zet de helften in de koelkast.Pureer het vruchtvlees in de keukenmachine. Roer er de kirsch door. Klop de eiwitten met een snufje zout schuimig. Klop er au bain marie geleidelijk de basterdsuiker door. Blijf kloppen tot het schuim taai is. Neem de pan van het vuur en klop het schuim koud.
Klop de slagroom lobbig en schep deze door de ananaspuree. Spatel er het eiwitschuim door. Vul hiermee de ananashelften en strijk ze glad. Zet in het vriesvak van ?20?C. en laat in ca. 6 uur bevriezen.

Reacties op Ananas ijs

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: